معرفی کتاب-فرم معماری

معرفی کتاب- فرم معماری

Architectural Form

فرم معماری- سروناز امتیازی

فرم معماری

فرم معماری عنوان کتابی است از سروناز امتیازی که در ۲۰۸ صفحه و توسط انتشارات اول و آخر در سال ۱۳۹۳ به چاپ رسیده و در سال ۱۳۹۴ تجدید چاپ‌شده است. موضوع اصلی این کتاب فرم در معماری است.

فصل‌های کتاب فرم معماری:

  1. فرم در فضا
  2. منحنی‌ها
  3. مکعب‌های بُرش‌خورده
  4. تغییر ابعاد
  5. گره‌ها
  6. همپوشانی

برای خواندن خلاصه‌ی جملاتی از این کتاب ارزشمند فرم معماری تا پایان مقاله با خانه هنر و معماری اُرچین همراه باشید.

فرم زبانی است برای معماران و طراحان تا خواسته‌ها و آورده‌هایشان در آفرینش فضا را ارائه کنند. اهمیت فرم را می‌توان در دوره معاصر جست‌وجو کرد. از زمان جدایی دو هنر نقاشی و مجسمه‌سازی از معماری، معماران برای ایجاد نوعی استقلال، به فرم معماری اهمیت دادند.

 درواقع دنیای درونی و خاص هر فرد تا ابراز نشده از طرف مخاطبان موردنقد قرار نمی‌گیرد که این ابزار را می‌توان در معماری، تحت عنوان فرم بیان داشت.

کتاب حاضر معرفی و تحلیل و بسط فرم‌های ساده – احجام هندسی پایه – تا فرم‌ها و احجام پیچیده را در برمی‌گیرد و راه‌حل‌های مناسب برای بیان معمارانه را ارائه می‌دهد.

وظیفه معمار این است که به مدل ذهنی ایی که بر اساس عملکرد به وجود آمده فرم بدهد. طراح همواره شامل فرم یابی نیز هست. این فرم یابی تحت تأثیر عوامل مختلفی است.

فیزیک ساختمان، نوع استفاده، آب‌وهوا، محیط، سازه و سبک و … معماری را می‌توان در مفهوم وسیع آن حتی تا حد انجام‌وظیفه پایین آورد و این می‌تواند تا جایی برسد که درواقع معماری را جامع شناسان و روانشناسان انجام بدهند.

برای بیان هر محتوا معنوی نیز بایستی فرم بصری متناسب و قابل‌ادراکی پیدا کرد و چنین است که نیاز به زبان فرم‌ها احساس می‌شود.

فرم معماری

انسان با مشاهده‌ی یک‌چیز در وهله‌ی اول ، بدون آنکه از آن شناختی داشته باشد ، ذهنیتی خاص در ذهنش ایجاد می‌شود ، او این ذهنیت را با تجربیات قبل خود آمیخته تا به احساسی خاص نسبت به چیز برسد ،

به‌عبارت‌دیگر همیشه ما اول از عینیت به ذهنیت و از ذهنیت احساس می‌رسیم و در مورد فرم‌ها هم صدق می‌کند.

ما وقتی بینیم فکری خاص در ذهن ما نقش می‌بندد این شکل را در ذهن تجزیه می‌کنیم و آن‌ها با شکل‌های پایه موجود می‌سنجیم این ادراک یک ذهنیتی در ذهن ایجاد کند ، به‌طورکلی همیشه باید یک ذهنیتی ایجاد شود تا فهم از فرم شکل گیرد ، که این ذهنیت یک احساس از آن شکل به ما می‌دهد.

معماری برگرفته از برداشت‌های ما از دنیاست و این مکانیزم ذهنی است که نحوه ادراک ما از ساختار مادی و دنیوی را در یک‌لحظه مشخص تعیین می‌کند.

امیدواریم معرفی کتاب- فرم معماری برای شما مفید واقع‌شده باشد. در بخش دیدگاه‌ها نظرات خود را راجع به کتاب- معماری و همدلی بیان نمایید.

معرفی اطلاعات معرفی کتاب-فرم معماری:

Sarvenaz-e-Emtiayazi

نویسندگان: سروناز امتیازی

 ناشر: اول و آخر

سال چاپ: 1395

نوبت: چاپ اول

قطع :کتاب جیبی

نوع جلد: شومیز

تعداد صفحات: 208

امیدواریم معرفی کتاب- فرم معماری برای شما مفید واقع شده باشد. در بخش دیدگاه ها نظرات خود را راجع به کتاب- فرم معماری بیان نمایید.

تحریریه خانه هنر و معماری اُرچین

نازنین حبیبی اوزی-نسیم رحمانی

دیدگاهتان را بنویسید